Wanneer ik in maart ’23 vol trots de lancering van deze blogsite deel met vrienden en kennissen, komt mijn zoektocht naar 5 geuren voor m’n songs plots in een stroomversnelling.

De zoektocht naar 5 geuren

Noëlle Schepens die vroeger koordirigente was van Sine Nomine in Lier ( mijn wekelijks zangmoment ) stuurt me een intrigerend antwoord waaruit ik opmaak dat ze zich sinds kort ook volop in essentiële oliën verdiept. Na ettelijke ‘geurige’ sessies bij haar thuis en een bijkomende, persoonlijke zoektocht voor ‘Sleep’, heb ik nu 5 prachtige geuren uit gekozen. Of zij mij? Voorlopig brengen ze mij alvast in de juiste mood.

Niet alleen synchroniciteit maar ook intuïtie speelt een rol in het vinden van de geuren die naar mijn gevoel passen bij elke song. Op het einde van mijn eerste gesprek bij Noëlle kies ik blind 5 geuren uit haar al omvangrijke collectie essentiële oliën van Young Living. Vier daarvan lijken meteen een schot in de roos, merk ik in een volgende ‘geur’sessie, als ik de gekozen geurtjes ook echt mag ontdekken. Elemi, Cypres, The Gift en Aroma Siez kloppen meteen voor mij maar Oregano vind ik niet genoeg matchen met de songs. We verdiepen ons dan in de betekenis van elke song, de werking van de gekozen geuren en ook: in de Oosterse elementen die ik intussen ben gaan associëren met elke song: vuur, aarde, metaal, water en hout. Zo kies ik voor Path uiteindelijk nog een andere geur: Aroma Life.

Om de geuren te consolideren en thuis doorheen mijn creatieproces te gebruiken, breng ik bijna ceremonieel per geurtje een druppel aan op een steen, die ik vervolgens in een afgesloten plastic potje weg berg. Eens thuis, geef ik de 5 potjes een prominente plek op mijn creëertafel. Een tijdlang meen ik dat ik m’n 5 geuren heb. Maar in september besef ik dat het niet klopt voor Sleep. De Cypres heeft plots zijn magie voor mij verloren.

Intussen ben ik zelf ook het pad van de essentiële oliën aan het verkennen en zo vind ik na wat speurwerk een olie die qua betekenis en werking helemaal klopt voor Sleep, én ook het element water in zich draagt: Angelica, een kalmerende, rustgevende geur op basis van de Aartsengelwortel, die groeit aan waterkanten. Ik maak een nieuw potje voor Sleep, met een nieuwe steen, waarop ik de nieuwe olie druppel.

Mijn zoektocht naar geurtjes is daarmee rond. ‘The gift’, een pittige en wat oosterse geurenmix, symboliseert het vurige Change. ‘Aroma Siez’, een krachtige, kruidige geur, wekt voor mij het aardse Path helemaal tot leven. ‘Aroma Life’, een wat exotische geur die harmoniserend werkt op kwesties van het hart, voelt perfect voor het ‘gouden’ True. ‘Angelica’, met zijn rustgevende werking, is geknipt voor het waterige Sleep. ‘Elemi, een versterkende balsemgeur, ondersteunt mooi het ‘houtachtige’ Dream.

Benieuwd hoe de bezoeker aan de sensitieve expo in maart ’23 deze geurtjes zullen ervaren!

Scroll naar boven