Blog

  • Alle
  • Abstract
  • Collage
  • Figuratief
  • Kleurstudie
  • Mixed media
  • Neurographics
  • Project
schetsboek aquarel studie
Figuratief

Een nieuw pad

Midden oktober is het tijd om aan een nieuwe reeks van werken, aan een nieuw thema te beginnen. Ik prik het moodboard van ‘Path’ tegen de muur boven m’n werkblad. Intussen weet ik: het start met de kleuren, met het distilleren van een palet.
Lees meer
Figuratief

Traag maar zeker

Maar zeker traag! Laat het aan mij over om amper te hebben gewerkt met pastelpotloden maar toch meteen te gaan voor 3 werken op groot formaat. 😊 Al snel weet ik beter. Besef ik: dit is wérken, doorzetten, volhouden. Maar ook therapeutisch, uiteindelijk.
Lees meer
Project

De donkere kant

De roes van het creëren heeft voor mij twee kanten. De lichte kant brengt vrijheid, verwondering, het onverwachte, het avontuur. Maar de onontkoombare dwang om steeds wéér en méér te creëren, voelt soms donker. Als een obsessie die pas weg ebt als het werk af is.
Lees meer
Project

Zonder aarzelen

Vrij kunnen creëren, geeft zo’n heerlijk gevoel. Als het lukt om alle twijfel overboord te zetten, om alle aarzeling aan de kant te vegen, dan lijkt het of ik gloei van binnen. Het duurt zelden lang, dat gevoel. Maar ik weet intussen dat het er steeds opnieuw zal zijn.
Lees meer
Figuratief

Een andere wending

Wat doe je als een werk, waarvan je eerst dacht dat het klaar was, toch niet juist voelt? Je laat het even rusten. En dan grabbel je al je moed bij elkaar om deels opnieuw te beginnen. Ironisch dat me dit overkomt bij ‘You can start right away’.
Lees meer
Acryl doekbord
Figuratief

Een creatieve kettingreactie

Midden augustus schiet ‘Dream’ plots goed uit de startblokken en volgt – ondanks hun verschillende karakter - het éne werk uit het andere. Een gevolg van nieuwe drive maar vooral: ongeduld en zuinigheid. Kwestie van acrylverf én tijd te optimaliseren.
Lees meer
Figuratief

‘Dream’: een nieuwe song in beeld

Einde juli voel ik het eindelijk: het is tijd voor ‘Dream’. Een volgende song, een volgend mood-board, roept me om in eigen werk te vertalen. Met een hervonden elan creëer ik het ‘Dream’ kleurenpalet, enkele studies én een eerste werk in acrylverf.
Lees meer
Abstract

Een steen, een schat, een geschenk, een creatie

Een intrigerende steen wordt mijn ‘schat van Plaisance’ die ik in een visualisatie wegschenk en laat op lossen. Uiteindelijk leiden steen en visualisatie tot een onvermoede creatie in aquarel.
Lees meer
Abstract

Vuur, water, lucht, aarde… en de quintessence

Hoe breng je alle vier de elementen visueel tot uiting in één schilderij? In mijn geval: abstract, met vuur als basis, water en lucht die ermee spelen en aarde als ‘kader’ waarin alles af speelt. De spiraal staat voor de quintessence, die alles verbindt.
Lees meer
Abstract

Het wonder van alchemistisch schilderen

7 principes uit de oude alchemie vertalen zich stap na stap op het doek. Soms stroomt het, soms stokt het. Uiteindelijk leidt het naar een transformatie in mijn creatieve exploratie.
Lees meer
Abstract

Onderbewust geïnspireerd

Een begeleide visualisatie in Plaisance zorgt voor krachtige inspiratie. De kleuren en vormen die m’n onderbewustzijn me mee geeft, zet ik met aquarel en later acrylverf om in onverwachte creaties.
Lees meer
Project

In het groot

Drie nieuwe, kleurrijke werken voor ‘Change’ beginnen als mini-versies in m’n schetsboek. Eens ik voel dat ze kloppen, werk ik ze ‘in het groot’ uit. Groter dan ooit.
Lees meer
Project

Eenheid in individualiteit

Drie beelden, opnieuw. In oorsprong figuratief, maar met de potentie van abstractie of minstens: suggestie. Ik maak ze me eigen, van schets tot … loslaten.
Lees meer
Abstract

Vrij naar de natuur

Ik kan nu aanvaarden dat ik creëer vanuit waarneming en van bestaande beelden vertrek. Vooral de natuur inspireert enorm. Ik maak er mijn ‘vrije vertaling’ van.
Lees meer
Project

Van moodboard naar creatie

De drempel weer over, van inspiratie naar creatie. In interactie met het moodboard en de kleuren van 'Change' ontstaat een eerste creatie.
Lees meer
Kleurstudie

De weg uit de dip

Mijn creatieve proces blijft er een van ups – gelukkig – maar ook downs. Enorm frustrerend om plots weer de pedalen kwijt te zijn. Toch toont zich ook nu een weg vooruit.
Lees meer
Collage

Creëren met overschot

Na weken van focus op m’n project, heb ik plots nood aan richtingloosheid, vrijheid, creatief spel zonder doel. Ik leef me uit met restverfondergronden, mengbladen en collage.
Lees meer
Abstract

Het stroomt

Ik ben nu helemaal ondergedompeld in ‘True’. Vol vertrouwen en ‘flow’ krijgen 3 abstracte mixed-media werken stilaan vorm.
Lees meer
True refrein fase 1
Figuratief

Refrein in beeld: laag na laag

Het refrein van ‘True’ zoekt z’n visuele vorm in een drieluik op doekbord. Met stapjes en laagjes. Nu ik de stap heb gezet naar groter werk, speelt de twijfel op.
Lees meer
Mixed media

De spons er over!

Schilderen zou ik. Me laten leiden door mijn inspiratiewijzers van LaboArte. Anderhalf uur later: de spons er over want dit wordt niets. Of toch?
Lees meer
Abstract

Toevalstreffer

Ongeduld en intuïtie lijken niet meteen een match. Toch liggen ze aan de basis van een creatieve vondst.
Lees meer
‘Being different became hard’ – neurographic voor ‘True’ in oliepastels en fineliner (schetsboek)
Neurographics

Verbinding… of niet?

Op zoek naar de visuele expressie van m’n song ‘True’, ontstaan deze twee entiteiten, verbonden en toch apart.
Lees meer
Drievragenspel in beeld
Figuratief

Drievragenspel in beeld

Wat is je lievelingsdier? Je lievelingskleur? Je favoriete soort van water? Met de antwoorden creëer je één beeld dat de antwoorden omvat.
Lees meer
Scroll naar boven